February 2013

Category
February 2013

Lorena  Jory kleinLorena is docent, oprichter en de drijvende kracht achter Alma de Tango. Als meisje van 3 jaar begon zij met klassiek ballet bij Penny de Jager. Stopte zo'n 10 jaar later om de wereld van dans verder te verkennen. Zij heeft verschilende disciplines gedanst op niveau waaronder tapdance, salsa, streetdance etc.

Op haar 21e maakte ze kennis met de Argentijnse Tango op de tangoschool van haar oma. Bij het zien van een prachtige tangoshow van Ruth Manonellas en Andreas Erbsen was ze direct verkocht. Ruth en Andreas hebben een belangrijk aandeel gehad tijdens haar tango opleiding. Binnen een jaar vertrok Lorena naar Buenos Aires om opgeleid te worden door de beste docenten wereldwijd. Enkele voorbeelden zijn Geraldine Rojas, Javier Rodriguez, Gavito, Carolina Bonaventura, Francisco Forquera, Eduardo Capussi, Mariana Flores, Gustavo Naveira en nog veel meer...

Lorena bleek een enorm talent. Hoe kan het ook anders met een Nederlandse moeder uit een muziek en dansfamilie en een Argentijnse vader. Al gauw werd zij door diverse scholen gevraagd om lessen, workshops en optredens te geven. Zij heeft gedanst/opgetreden en lessen gegeven met diverse bekende maestro's zoals Pablo Veron, Angel Coria, Jorge Firpo en in Nederland heeft zij o.a. 5 jaar gewerkt met Jorge Fatauros.

Ook is zij 3 jaar jurylid geweest bij een kampioenschap (stijl tango Salon) in Buenos Aires.

Naast de lessen in Nederland geeft Lorena lessen in diverse landen in Europa en Zuid Amerika, organiseert zij tegenwoordig ook dansreizen naar Spanje en Argentinie en tangofeesten op bijzondere plekken in Nederland.

Zij staat als docent bekend om haar elegantie, versieringen, voetenwerk, muzikaliteit en techniek. Tijdens haar lessen veel oog voor detail, techniek, muzikaliteit en uiteraard een flinke dosis humor en gezelligheid.

De vaste danspartner van Lorena is haar broer(tje) Jory Raimo. Zij weten elkaar zowel in de lessen, tijdens optredens, maar ook organisatorisch perfect aan te vullen. Leerlingen, klanten en organsaties ervaren de lessen, optredens en samenwerking met hen als heel prettig en professioneel. Samen vormen Lorena en Jory een spectaculair, elegant en muzikaal tangokoppel.

Lorena and Jory

Milonga Party V (Haagsche Bluf) 26 Aug 2016

Previous ◁ | ▷ Next

Firulete

Previous ◁ | ▷ Next